Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 7.10.2021 | 20.00
  • Vodnikova domačija Šiška

TINTA 2021 | PreozbrazbeOdprtje skupinske razstave

Razstavljajo: Peter Kuper (US), Andrej Štular, Marko Kociper

Med 6. in 10. oktobrom 2021 se v Ljubljani odvija mednarodni festival stripa Tinta, ki prinaša pester izbor vrhunskih razstav in dogodkov v družbi odmevnih domačih in tujih gostov ter povabilo k razširjanju obzorij stripovske ustvarjalnosti.

Med pestrim stripovskim dogajanjem, ki ga prinaša, nedvomno izstopa razstava Preobrazbe. Gre za skupinski projekt, ki združuje tri novejše Stripburgerjeve založniške podvige – tri stripovske albume, nastale po zimzelenih literarnih predlogah. Prvi je odmevno delo Kafka ameriškega avtorja Petra Kupra, večkrat nagrajenega stripovskega ustvarjalca z izrazito prepoznavnim slogom in izkušenega ustripljevalca literarnih del. Tokrat se nam predstavlja z udarno predelavo brezčasnih kratkih zgodb enega največjih pisateljev 20. stoletja, Franza Kafke.

Videti bo moč tudi izvirne strani iz monografske zbirke vizualnih interpretacij poezije Ostri ritmi Andreja Štularja, sveže izdanega dela, ki se navdihuje pri poeziji Srečka Kosovela, poleg tega pa še originalne prizore iz pravkar ponatisnjenega albuma Butalci v stripu, pod katerega se podpisuje Marko Kociper (ki, mimogrede, pridno snuje že njegovo nadaljevanje, za izid predvideno v 2022). Sladostrastna razstava prinaša vrsto originalov oziroma sitotiskov in drugih tiskov iz omenjenih izdaj.

Razstava bo na ogled do 14. novembra. 
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB