Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 16.5.2024 | 19.00
  • Društvo slovenskih pisateljev

Svobodna Palestina / Nakba se dogaja vsak danPogovor

Pogovor ob obletnici nakbe v Slovenskem centru PEN bo raziskoval zgodovinske vzroke za genocid v Gazi in skušal natančneje predstaviti resnično dogajanje, ki očem javnosti ostaja prikrito. Kako je mogoče, da tako imenovani demokratični zahod ni zmogel preprečiti humanitarne katastrofe in da nekatere vodilne države politiko izraelskega režima podpirajo? Je vzpostavitev dveh držav, Palestine in Izraela, ki bosta sobivali v miru, sploh možna? Kako lahko k temu pripomore Slovenija? V pogovoru bodo sodelovali Wafa Kanaan, Mohamed Abdul Munem, Andraž Rožman, Nada Pretnar in Boštjan Videmšek.
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
SVOBODNA PALESTINA
Serija dogodkov ob obletnici nakbe

Ljubljana, 13.–18. maj 2024

UL AGRFT / UL Fakulteta za arhitekturo / UL Filozofska fakulteta / Knjigarna Sanje / Slovenski center PEN / Slovenska kinoteka / ŠKUC / Vodnikova domačija Center 


Svobodna Palestina kot ideja, cilj ali politična stvarnost še nikoli ni bila tako daleč od resničnosti, kot je danes. In prav zato ni bilo še nikoli pomembneje govoriti o svobodi, dostojanstvu in pravičnosti za vse ljudi. Kaj pomeni pravica do samoodločbe in kaj pomeni biti svoboden, da lahko vsi, kot posamezniki in kot člani družb, živimo, soodločamo in sooblikujemo življenja.

Ob obletnici nakbe Vodnikova domačija in Gibanje za pravice Palestincev skupaj s partnerji pripravljamo serijo dogodkov, s katerimi v središče postavljamo glas Palestine. Od ponedeljka do sobote se bo v različnih prostorih po Ljubljani odvilo 10 dogodkov.