Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 27.11.2021 | 18.00
  • LUD Literatura

Retrocenzija: Kermauner med danes in včerajSpletni pogovor o avtorju

Opus in misel Tarasa Kermaunerja (1930–2008) predstavljata skoraj nepregleden kolos; v svojih analizah slovenske književnosti, predvsem dramatike, je združeval različne filozofske šole in mislece s svojim izrazito osebnim pristopom, kjer se je literarna analiza prepletala z esejskimi in dnevniškimi premišljevanji. Obenem je bila zanj značilna skrajna fluidnost in stalno menjavanje pozicij, pa tudi notranje kontradikcije. Kako in kje ga zgrabiti? Katera njegova dela izpostaviti? In katere nevralgične točke se ob tem izrisujejo? O tem se bosta pogovarjala literarna kritika Matej Bogataj in Robert Kuret.
Produkcija: LUD Literatura
Dogodek sofinancira JAK.
Dogodek na FB
Retrocenzija je rubrika v reviji Literatura, posvečena tistim knjigam, ki jih je tok časa zabrisal, a ne izbrisal, in za katere je napočil skrajni čas, da se znova vključijo v bralni krog.
Dogodek poteka v okviru programa Čas premisleka, ki ga LUD Literatura organizira z namenom promoviranja esejistike kot pogosto zapostavljene literarne zvrsti, pa tudi z namenom odpiranja polja debate in refleksije v živo.