Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 42 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 9.11.2023 | 19.00
  • LUD Literatura

Poezija na podlago: Blaž Iršič in Jernej ŽupaničLiterarno-glasbeni večer

Poezijo bereta Blaž Iršič in Jernej Županič.

Poezija na podlago je cikel pesniških branj izbranih avtorjev in/ali avtoric v dnevni sobi nastajajoče ludnice na Trubarjevi 51, ki bodo ob povabilu na branje povabljeni tudi, da s seboj prinesejo vinilno ploščo, ki bo ustvarila zvočno podlago njihovega nastopa. Svojo izbiro bodo v sproščenem pogovoru lahko utemeljili, lahko pa bodo o njej tudi molčali. Če vinilne plošče za podlago nimajo, si bodo svojo podlago lahko izbrali iz nabora plošč, ki jih imamo mi ali pa jim bomo primerno podlago izbrali brez njihovega sodelovanja, po ključnem načelu 'pustim se presenetiti'.

Blaž Iršič (1983) je avtor dveh pesniških zbirk: Poezija za avtomehanike (LUD Literatura, 2016, nominacija za Jenkovo nagrado) in Človek pod luno (LUD Literatura, 2019).

Jernej Županič (1982) je univ. dipl. filozof in komparativist, sicer lektor, prevajalec in avtor. Izdal je več pesniških zbirk, med drugim pri Literaturi Tatar in Orodje za razgradnjo imperija, ter dva romana, Mamuti in Behemot. Za Mamute je prejel kritiško sito.
Produkcija: LUD Literatura
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB