Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 3.6.2023 | 22.00
  • Društvo slovenskih pisateljev

Ples v verzih: pesniška zabavaSpomladanska konferenca nemške akademije za jezik in slovstvo v Ljubljani

Goethe-Institut Ljubljana, Nemška akademija za jezik in slovstvo ter Društvo slovenskih pisateljev v soboto, 3. 6. 2023, vabijo na Ples v verzih, t. i. after party predpremierne predstavitve dvojezične antologije Mein Nachbar auf der Wolke. Slowenische Lyrik des 20. und 21. Jahrhunderts (Moj sosed na oblaku. Slovenska lirika 20. in 21. stoletja). Družili se bomo na sedežu Društva slovenskih pisateljev (Tomšičeva 12) od 22. ure dalje.

Pesniška zabava:
- DJ-program z Belim smetjem,
- pop-up branja, mdr. s pesnicami Nino Dragičević, Ano Svetel, Aljažem Koprivnikarjem, Miklavžem Komeljem, Gregorjem Podlogarjem.
Produkcija: Goethe-Institut Ljubljana in Društvo slovenskih pisateljev
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
Konferenca bo med drugim tematizirala razmerje med jezikom, literaturo in identiteto. Na branjih in pogovorih bodo nastopili Milan Dekleva, Miljana Cunta, Terézia Mora, Jan Wagner, Uroš Zupan, Durs Grünbein, Maja Haderlap in drugi. Program zaokrožujeta pesniška zabava in podelitev nagrad.

Nemška akademija za jezik in slovstvo je ena osrednjih nemških ustanov za jezik in književnost, ki združujejo pomembne nemško govoreče pisatelje, prevajalce, kritike in znanstvenike iz Nemčije in tujine. Od leta 1951 podeljuje Büchnerjevo nagrado, najprestižnejše priznanje za književnost v nemškem jeziku. Srečanja se bo udeležilo petdeset članov Akademije.