Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 13.6.2024 | 18.00
  • ŠKUC

O'živela knjiga / Zrcalce in Kolaži iz črkLiterarni dogodki za otroke in mladostnike

Zrcalce, lutkovna predstava v izvedbi LG nebo
3+, 40 min
»Lesena zgodba« o gozdnih živalih. Na gozdni jasi zajec najde zrcalce in v njem uzre svojo podobo. Vesel in misleč, da je našel »svojo sliko«, jo pokaže drugim živalim, a vsaka od njih trdi, da je slika njena. Nazadnje »sliko« medved odnese k svoji družini in na njej res vsi prepoznajo medvedjo glavo. Ker je poleg živali in rastlin prav les največje bogastvo gozdov, so lutke narejene iz lesa. Celoten vtis dopolnjuje glasba, izvajana pretežno z lesenimi inštrumenti. izvajalca: Andrej Štular in Petra Stare

Kolaži iz črk, ustvarjalna likovna delavnica za otroke, vodi Nevena Aleksovski
Na delavnici raziskujemo svet črk, jih izrezujemo iz starih časopisov, se z njimi igramo, eksperimentiramo ter iz njih ustvarjamo izvirne kolaže. Ob tem nastanejo tudi kakšne nove besede in besedne igre ter čudovite likovne forme. Spoznamo, kako se svet jezika in literature lahko lepo poveže in preplete s svetom likovne umetnosti. Ob tem se bomo tudi zabavali, igrali ter raziskovali čudoviti svet naše domišljije.
Produkcija: ŠKUC
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
O' živela knjiga je spremljevalni program Žive književnosti. Ta je namenjen otrokom in mladim, njihovemu spoznavanju s knjigami in spodbujanju ustvarjalnosti. Lahko si bodo ogledali gledališke in lutkovne predstave, na pravljičnih druženjih vstopili v svet novih slikanic, se udeležili številnih ustvarjalnih delavnic in vodenega ogleda umetniškega ateljeja.