Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 8.6.2024 | 18.00
  • ŠKUC

O'živela knjiga / Pravljično druženje z Neli K. Filipić in Knjižni junaki iz papirjaLiterarni dogodki za otroke in mladostnike

Pravljično druženje z Neli K. Filipić,  predstavitev zvočne knjige in kamišibaj Ali te lahko objamem močno?,pogovor bo vodila Eva Ule
Neli je pisateljica za otroke in mladino, ki je objavila več slikanic, zbirk kratkih zgodb in romanov. Svoje tri slikanice Punčka in velikan, Ali te lahko objamem močno? in Požar je pred kratkim objavila v obliki zvočne pravljice. Zgodba Ali te lahko objamem močno? govori o porednih otrocih, ki nagajajo tujcu, medtem ko odrasli to zgolj opazujejo. A kaj se zgodi, ko nagajivost prestopi običajne meje? Bo potrebna kazen? In kako huda naj bo? Zgodba se konča s presenetljivim obratom, ki moč ljubezni in sprejemanja prikaže v novi luči.

Knjižni junaki iz papirja, likovna ustvarjalna delavnica, vodi Nevena Aleksovski
Na delavnici bomo, navdihnjeni s svojimi najljubšimi literarnimi junaki ali junakinjami, ustvarjali lutke iz papirja. S pomočjo lepila, barv, kolaža, tekstila in drugega materiala bodo liki iz naših najljubših knjig dobili svoj obraz in telo ter samo iz črk na papirju postali otipljive figurice. Iz nastalih papirnatih lutk bomo nato ustvarili povsem svojo lutkovno predstavo. Tako bodo knjige, ki jih radi prebiramo, oživele ter nas popeljale nazaj v njihov svet domišljije in iger.
Produkcija: ŠKUC
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
O' živela knjiga je spremljevalni program Žive književnosti. Ta je namenjen otrokom in mladim, njihovemu spoznavanju s knjigami in spodbujanju ustvarjalnosti. Lahko si bodo ogledali gledališke in lutkovne predstave, na pravljičnih druženjih vstopili v svet novih slikanic, se udeležili številnih ustvarjalnih delavnic in vodenega ogleda umetniškega ateljeja.