Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 12.6.2024 | 18.00
  • ŠKUC

O'živela knjiga / Kozlovska sodba v Višnji Gori in Zinkubator 3+Literarni dogodki za otroke in mladostnike

Kozlovska sodba v Višnji Gori, predstava v izvedbi Teatra Cizamo
3+, 30 min
Klasična slovenska humoreska je uprizorjena na komunikativen, uličen način. Revno popotno gledališče, ki se je zavoljo številnih umetniških in človeških tegob skrčilo zgolj na k spektaklom usmerjenega direktorja in na ne prav bistrega, nemega gledališkega slugo, uprizori to znano zgodbo ob pomoči gledalcev. Na koncu v predstavi lahko sodelujejo tudi vsi gledalci.

Pravljična bitja, delavnica recikliranja za otroke, vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst, KUD Galerija C.C.U.
Na ustvarjalni delavnici z recikliranjem lepenke in plute ustvarjamo pravljična in domišljijska bitja, ki nas bodo razveseljevala in nam prinašala tudi srečo.

Zinkubator, skupinsko ustvarjanje zinov, vodita Nevena Aleksovski in Miha Perne
Zini so knjižice, ki nastajajo z nizkimi stroški v majhnih nakladah. Pojavljali so se kot bistven medij določenih subkultur prejšnjega stoletja, tako tudi med ljubitelji punka kot tudi znanstvene fantastike. Še danes so zini popularna oblika umetniškega izražanja.
Na delavnici izvemo, kako lahko sami naredimo svoj zin; skupaj torej rišemo, pišemo, delamo kolaže in fotokopiramo svoje misli in ideje. Nastane skupinski zin, vsak udeleženec pa dobi svoj izvod zina. Risarske veščine niso predpogoj za udeležbo. Delavnica je sicer namenjena mladim, vendar so na njej dobrodošle prav vse generacije.
Produkcija: ŠKUC
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
O' živela knjiga je spremljevalni program Žive književnosti. Ta je namenjen otrokom in mladim, njihovemu spoznavanju s knjigami in spodbujanju ustvarjalnosti. Lahko si bodo ogledali gledališke in lutkovne predstave, na pravljičnih druženjih vstopili v svet novih slikanic, se udeležili številnih ustvarjalnih delavnic in vodenega ogleda umetniškega ateljeja.