Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pon, 10.6.2024 | 18.00
  • ŠKUC

O'živela knjiga / Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje in Pravljično druženje z Kris EtxabeLiterarni dogodki za otroke in mladostnike

Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje, predstava v izvedbi Alje Bulič
3+, 35 min
Pripovedno-glasbena predstava govori o čarovnici stari Ukanarki, ki živi sama sredi gozda in kuha čarobne napoje. Mimo njene hiše vodi pot na kraj, kjer živijo zmaji. Ko čarovnica izve, da se po gozdu klatijo divji lovci, ki hočejo ukrasti zmajeva jajca, se zelo razhudi. Sama nevarnim lovcem nastavlja čarovniške pasti, da bi zaščitila male zmajčke, otroci pa ji pri tem pomagajo. Predstava je napeta, zabavna in polna magičnih vragolij, ki jih zganja stara čarovnica, da bi pregnala lovce. Ob Zgodbarki je na odru gospod Muzika, ki s pomočjo različnih inštrumentov ustvarja čarobno glasbeno atmosfero.

Pravljično druženje z Kris Etxabe, predstavitev knjige Sivček, pogovor bo vodila Barbara Pregelj z Založbe Malinc 
Na dogodku spoznamo slikanico Sivček, temu pa sledi pogovor Barbare Pregelj z Založbe Malinc z avtorico Kris Etxabe. Zgodba temelji na resničnem dogodku, na novici o polarnem medvedu, ki je priplaval na južno obalo Argentine, pri tem pa preplaval več kot 2000 kilometrov. Zgodba se vrti okoli mladiča polarnega medveda, ki opazuje, kako se njegovo okolje spreminja. To mu postaja vse manj všeč, a ko spregovori z drugimi živalmi, ugotovi, da te spremembe motijo le njega.

Ustvarjamo ekološko, delavnica recikliranja za otroke, vodita Simon Drofelnik in Mateja Herbst, KUD Galerija C.C.U.
Na ustvarjalni delavnici bomo po navdihu zgodbe izdelovali lutke polarnih medvedov ter jim iz recikliranih materialov izdelali prav posebne rešilne čolne.
Delavnico vodita Mateja Herbst in Simon Drofelnik iz KUD Galerije C.C.U.

Dnevniki in skicirke, ustvarjalna delavnica za mlade,vodi Petra Gosenca, Društvo GUMB
Iz starih odsluženih zvezkov, revij in blaga sestavljamo povsem nove dnevnike in skicirke poljubnih velikosti in debelin. Opremimo jih s kolaži in risbami ter jih s pomočjo vrvi zvežemo v unikatne izdelke. Dovolj prostora pa pustimo tudi za vaše vtise in prebliske.
Produkcija: ŠKUC
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
O' živela knjiga je spremljevalni program Žive književnosti. Ta je namenjen otrokom in mladim, njihovemu spoznavanju s knjigami in spodbujanju ustvarjalnosti. Lahko si bodo ogledali gledališke in lutkovne predstave, na pravljičnih druženjih vstopili v svet novih slikanic, se udeležili številnih ustvarjalnih delavnic in vodenega ogleda umetniškega ateljeja.