Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 11.6.2024 | 18.00
  • ŠKUC

O'živela knjiga / Dva zmerjavca in Prdeče živaliLiterarni dogodki za otroke in mladostnike

Dva zmerjavca, lutkovna predstava v izvedbi LG Bičikleta
3+, 30 min
Globoko v deželi, nekje na hribčku kraj gozda je stala hišica, v kateri sta živela dva bratca. In ta dva fanta sta se dan za dnem, vedno in ob vsaki priložnosti zmerjala: ti si kozel, ti pa osel, ti tele, ti pa no-so-rog, polh na bukvi, vse dokler ju na njunem domu niso obiskale večkrat klicane živali. Ena za drugo so se zvrstile in do zadnje špranje napolnile že docela majavo hiško. Lahko si mislite, da je nastala takšna gneča, da sta še bratca zmerjavca morala ven na mraz, na drevo, v gosti megli.

Pravljično druženje z Ivanom Mitrevskim, predstavitev slikanice Vsi prdimo, pogovor bo vodil Matevž Rems
Ivan Mitrevski je zaključil je študij filozofije in sociologije kulture. Med študijem je začel objavljati svoje ilustracije in stripe v raznih revijah. V tem času je postal del uredništva revije Stripburger, kasneje pa je bil tudi njen glavni urednik. S krajšimi presledki je ves čas objavljal stripe in ilustracije. Ilustriral je že veliko knjig. Posebej rad ilustrira slikanice, izobraževalno literaturo in stripe. Ogromno časa porabi za skiciranje in domišljanje, veliko manj pa za barvanje. Ivan nam predstavi svojo novo humorno slikanico Vsi prdimo; humorna zgodba je pisana prav za mlade bralce. Smeh je zagotovljen.

Prdeče živali, likovna ustvarjalna delavnica, vodi Ivan Mitrevski
Na delavnicah rišemo živali: slone, leve, tigre, zebre, konjičke, zajčke in ostale živali. Pozorni smo na to, kakšne so živali in kaj je zanje najbolj značilno. Ko jih bomo narisali, jim bomo na koncu pririsali še prdce. Vsi namreč prdimo.
Produkcija: ŠKUC
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
O' živela knjiga je spremljevalni program Žive književnosti. Ta je namenjen otrokom in mladim, njihovemu spoznavanju s knjigami in spodbujanju ustvarjalnosti. Lahko si bodo ogledali gledališke in lutkovne predstave, na pravljičnih druženjih vstopili v svet novih slikanic, se udeležili številnih ustvarjalnih delavnic in vodenega ogleda umetniškega ateljeja.