Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 16.4.2024 | 19.00
  • Kinodvor

Jeroen Olyslaegers: WilFilmska projekcija in pogovor z avtorjem

V Kinodvoru pripravljajo dogodek s projekcijo filma Wil (Wil, Tim Mielants, 2023), ki je posnet po istoimenski  večkrat nagrajeni knjižni uspešnici belgijskega pisatelja Jeroena Olyslaegersa. Ob tej priložnosti bo gost dogodka avtor knjižne predloge, s katerim se bo po projekciji pogovarjala Tadeja Krečič Scholten, novinarka in urednica oddaj o kulturi na Tretjem programu Ars Radia Slovenija.

Zgodba je postavljena v Antwerpen med drugo svetovno vojno v čas nacistične okupacije in nas postavi v kožo človeka, ki skuša preživeti sredi moralnega kaosa vojne vihre. Med drugim je knjigo Wil The Times razglasil za fikcijski zgodovinski roman leta.

Jeroen Olyslaegers, rojen leta 1967, je flamski avtor romanov in dram ter kolumnist. Živi v Antwerpnu, na ulici Kruikstraat, kjer je lokalna policija nekega poletja 1942 nacistom pomagala pri deportaciji Judov. Pisatelj bo v Ljubljani na voljo tudi za pogovore in izjave.

 

 
Produkcija: Kinodvor
Dogodek poteka v okviru tridesete obletnice diplomatskega sodelovanja med Flandrijo in Slovenijo in v sodelovanju z diplomatskim predstavništvom Flandrije v Avstriji, na Češkem, Madžarskem, v Sloveniji in na Slovaškem.