Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 42 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 19.1.2022 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Ispeci pa reci: Tanja Stupar Trifunović in Maida DžinićPogovor o literaturi

V tokratni ediciji serije Ispeci pa reci, ki se posveča avtorjem, in avtoricam s področja nekdanje Jugoslavije, bo Maida Džinić prek spleta gostila pesnico in pisateljico Tanjo Stupar Trifunović, rojeno v Zadru, ki živi in dela v Banjaluki. Avtorica, ki je bila nominirana in nagrajena s številnimi nagradami, je največji uspeh doživela z romanom Satovi u majčinoj sobi (Ure v materini sobi), za katerega je leta 2016 prejela Evropsko nagrado za književnost.

Tanja Stupar Trifunović, sprva pesnica, kasneje pa tudi pisateljica, pripada zelo uspešni generaciji mlajših bosanskohercegovskih pisateljic, med katerimi so Senka Marić, Lejla Kalamujić, Tanja Šljivar, Lana Bastašić, Tatjana Bijelić.

Z avtorico se bomo pogovarjali predvsem o romanu Ure v materini sobi, ki pripoveduje o odnosu matere in hčerke. Roman je v prevodu Dušana Šarotarja v preteklem letu izšel pri založbi Goga.

Vabljeni v dvorano domačije ali k ogledu neposrednega prenosa prek FB Vodnikove domačije Šiška!
Dogodek bo potekal v bosanskem jeziku.
Dogodek na FB
Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.