Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 42 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 25.11.2021 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Ispeci pa reci: Lana Bastašić in Maida DžinićSpletni pogovor o literaturi

V tokratni ediciji serije Ispeci pa reci, ki enkrat mesečno poteka na Vodnikovi domačiji in se posveča avtorjem, in avtoricam s področja nekdanje Jugoslavije, bo Maida Džinić prek spleta gostila pisateljico Lano Bastašić (1986), rojeno v Zagrebu, ki živi na relaciji Barcelona-Beograd. V Barceloni je ustanovila Šolo književnosti Bloom.

Lana je za svoj romaneskni prvenec Uhvati zeca (Buybook 2019) prejela evropsko nagrado za književnost. V slovenščino je z naslovom Ujemi zajca izšel pri založbi Sanje v prevedu Dijane Matković. Za udarni roman obstaja izjemno zanimanje, preveden je že v trinajst jezikov. Lano Bastašić pa razglašajo za Eleno Ferrante Balkana.

Lana je objavila tudi zbirke kratkih zgodb Trajni pigmenti in Ognjemeti, knjigo zgodb za otroke Nastja riše sonce in zbirko poezije Naivni triptih o Bosni in umiranju.

Dogodek bo potekal v bosanskem jeziku in bo izključno spletne narave, neposredni prenos bo potekal prek FB profila Vodnikove domačije.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.