Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 13.5.2021 | 17.00
  • Društvo slovenskih pisateljev

Glasovi FabuleOtvoritev zvočne instalacije

Glasovi Fabule zavzemajo Ljubljano. Zvočni odlomek literature na pritisk, ki izraža sodobne razmere v določenem prostoru, skupnosti in svetu. Šest literarnih glasov, šest raznolikih literarnih popotnic pod mestnimi krošnjami: Deborah Levy, Džoha Alharthi, Claudia Durastanti, Marek Šindelka, Vladimir Sorokin in Enis Maci.

Fabulino poslanstvo ni le v prinašanju sodobne in aktualne literarne produkcije iz vsega sveta, pač pa tudi v prepletu mednarodne literature in lokalne skupnosti. Skupaj s partnerji literaturo širimo v prostor, Ljubljano izpostavljamo kot knjižno prestolnico, pomembno kulturno središče širše regije, kjer Festival Fabula nastopa kot inkubator novih (literarnih) idej.

Posebna zvočna interaktivna instalacija Glasovi Fabule bo mimoidoče spremljala in nagovarjala ves čas festivala. Zvočno instalacijo, ki je na pobudo Fabule nastala v sodelovanju z društvom prostoRož, bo ob koncu festivala v nadaljnjo upravljanje v programu Tukaj poslušamo literaturo prevzela pisarna Ljubljana – Unescovo mesto literature.
Produkcija: Festival Fabula v sodelovanju z društvom prostoRož in pisarno Ljubljana – Unescovo mesto literature
Dogodek na FB