Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pet, 1.3.2024 | 20.00
  • Cankarjev dom

Fabula | Pol Guasch: Napalm v srcuOdprtje festivala in pogovor z avtorjem

Letošnja Fabula se bo začela z razgrnitvijo prvega festivalskega mednarodnega rezidenčnega projekta Fabula Hub – Balkanska literarna Odiseja, znotraj katere bodo gostili mlada, perspektivna evropska literarna imena ter jim skupaj s partnerskimi festivali (Krokodil – Srbija, Festival kratke priće in Footnote – Hrvaška) nudijo mentorstvo in večjo prepoznavnost v svetu literature. Avtor v fokusu letošnje Fabule Hub in mednarodnega rezidenčnega projekta bo španski avtor Pol Guasch, ki bo po predstavitvi na festivalu Fabula svoje gostovanje nadaljeval tudi na partnerskih festivalih na Hrvaškem in Srbiji. 

Napalm v srcu je alegorija različnih oblik represije, ki določajo usode ljudi, človeštva, obenem pa je tudi alegorija tega, da je lahko ločnica med žrtvijo in krvnikom zelo tanka. Naslov romana Napalm v srcu meri na distopičnost notranje, čustvene krajine protagonistov in njihovega eksistencialnega boja.

Roman je prevedla Veronika Rot

Pogovor z avtorjem bo vodila Ana Schnabl, potekal bo v angleškem jeziku, zagotovljeno bo simultano tolmačenje v slovenski jezik.
Produkcija: Festival Fabula, Beletrina in Cankarjev dom
Vstopnice: Brezplačne vstopnice
Dogodek na FB
Kupi vstopnico