Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pet, 15.9.2023 | 17.00
  • Kino Šiška

Cela Šiškarija | Družinski pripovedovalski sprehod

Šiška je pravljična dežela, nekoč je v Šiški stal grad s čudovitim vrtom, skakalnica in gospodinjska šola, komarji v Šiški pa so pikali le do komarjeve nedelje. Danes nas na te čase spominjajo zaraščeni ostanki stavb, zgodovinski zapisi, stare fotografije in imena ulic. Po njih se bomo sprehodili s pripovedovalko Katjo Preša.

Sprehod traja 60 min, nanj se odpravimo izpred stojnice Vodnikove domačije. Prosimo, da se otroci sprehoda udeležijo v spremstvu staršev, babic, dedkov, tet ali stricev. Zaradi omejenega števila obiskovalcev so obvezne prijave na: prijava@divjamisel.org

Sprehod je hkrati tudi vabilo in uvod v novo sezono nedeljskega otroškega programa - Nedelce, ki vsako nedeljo od oktobra do junija na Vodnikovi domačiji razveseljuje otroke z vedno novimi in zanimivimi knjižnimi presenečenji, pripovedovalskimi dogodki in predstavami. Prvo srečanje bo v nedeljo 8. 10.
Produkcija: Vodnikova domačija
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
Sprehod je del festivala Cela šiškarija, v sklopu katerega se predstavlja kulturna četrt Šiška. Na Trgu prekomorskih brigad poiščite našo stojnico, kjer boste lahko izvedeli več o Vodnikovi domačiji in našem programu.