Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 39 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 22.9.2021 | 16.30
  • Stara elektrarna

Alenka Zupančič: Konec fantazije in fantazija koncaPredavanje v okviru konference #reshape

V predavanju bo predstavljeno, kako fantazija o koncu, o nekakšni radikalni katastrofi, služi temu, da se nič ne konča in da se ohranja status quo. Kljub temu, da je možnost katastrofe zelo pogosto tipičen fantazijski scenarij, pa še ne pomeni, da je katastrofa fantazija v smislu, da se ne more zgoditi. Pri njej je fantazmatski način, na katerega formulira naše sedanje odločitve in dejanja oziroma njihovo odsotnost. Poskušali bomo tudi opredeliti, na kakšen način se umetnost razlikuje od fantazije in lahko deluje kot »konec fantazije«.

Alenka Zupančič je slovenska filozofinja in družbena teoretičarka. Dela kot znanstvena svetovalka na Filozofskem inštitutu ZRC SAZU. Je tudi profesorica na European Graduate School v Švici ter gostujoča predavateljica na številnih univerzah po svetu. Njeno raziskovalno delo leži na presečišču filozofije in psihoanalize. Je avtorica številnih člankov in knjig.

Dogodek bo moderirala Marijana Rimanić, vodja komunikacije pri projektu RESHAPE in zagrebškem centru za neodvisno kulturo in mlade Pogon.

Več informacij: info@bunker.si, 051 269 906.
Produkcija: Bunker - Stara mestna elektrarna
Dogodek na FB