Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 8.6.2022 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Znanstveno kazalo: O delu v zdravstvu v času pandemije ali kdo se boji cepiv?Pogovor o znanstvenih izdajah

V seriji pogovorov Znanstveno kazalo ob izbranih znanstvenih izdajah raziskujemo naravoslovno znanstvene vsebine.

Tokrat premlevamo izzive in naloge raznovrstnega dela v zdravstvu v času pandemije covida-19, ki ga je bilo nujno potrebno opraviti, pogovarjamo se neposredno s tistimi, ki so ga opravljali_e!

Gostimo Denisa Baša, specialista pediatrije, študentko zdravstvene nege in članico Sekcije študentov zdravstvene nege in babištva, študentko medicine in članico projekta Imuno.
Dogodek vodi Luka Stegne, magistrski študent farmacije (Znanstvena redakcija Radia Študent).

O delu v zdravstvu med pandemijo novega koronavirusa razglabljamo s pomočjo knjige italijanskega zgodovinarja medicine Andrea Grignolia Kdo se boji cepiv? (Založba /*cf., 2018, prevod Alenka Jovanovski, spremna beseda dr. Marko Pokorn). Avtor skuša razumeti, kateri dejavniki pripeljejo do nezaupanja v cepiva in zdravstvo ter znanost, ki jih podpirajo. Del razprave je namenjen spremembam v odnosu med zdravnikom_co in starši otrok, iz česar po avtorjevem mnenju izhajajo tudi zadržanost do novih tehnologij in sprejemanje tveganj.

 
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška in Znanstvena redakcija Radia Študent
Dogodek na FB
Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.