Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 3.2.2021 | 10.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Vodnikovanje, šišenski praznik!Praznovanje 263. rojstnega dne Valentina Vodnika

1. Odkrivamo Vodnikovo Ljubljano
- Pripravili smo gradivo, s katerim se tako odrasli kot otroci lahko odpravimo na raziskovanje poti po Vodnikovi Ljubljani, ob tem pa postanemo pred Zoisovo palačo, obiščemo Gornji trg in Mestni trg, Vodnikov trg in še in še.
- V kratkih videopozdravih dr. Luke Vidmarja (ZRC SAZU) se odpravimo na Vodnikov trg in Mestni trg ter brskamo po sledeh Vodnikovega življenja in pretekle Ljubljane, ki jo v toplih mesecih spoznavamo na kolesarskih vodstvih.

2. Raziskujemo rokopisno zbirko NUK / Valentin Vodnik: JEZIKOSLOVEC
- V videopredstavitvi Vodnikovih rokopisov poznavalca mag. Marijan Rupert (NUK) in dr. Andreja Legan (ZRC SAZU) spregovorita o Vodnikovih jezikoslovnih podvigih ter razkrijeta tudi nekatere skrite kotičke Narodne in univerzitetne knjižnice.

3. Spoznavamo Valentina Vodnika / Hišna predstava Andreja Rozmana Roze: Ljubljanski vodnik našel Vodnika
- V posnetku gledališke predstave Ljubljanski vodnik našel Vodnika vas skozi Vodnikovo življenje in delo popoljeta Andrej Rozman Roza in Alenka Tetičković.

Video gradiva bodo od 3. februarja dalje prosto dostopna na FB strani in Vimeo kanalu Vodnikove domačije, za ogled gledališke predstave in gradivo, s katerim se sprehodite po Vodnikovi Ljubljani, pa nam pišite na press@divjamisel.org. Veseli vas bomo!
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Dogodek na FB