Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pet, 29.5.2020 | 18.00
  • Založba Pivec

Virtualni Pesniški turnir na Slovenskih dneh knjige v LjubljaniSpopad za kovano vrtnico že drugič v tem letu!

V petek, 29. maja 2020, ob 18. uri na spletu v živo na Facebook in You Tube strani Založbe Pivec (najverjetneje pa tudi na FB in YT strani Slovenskih dnevov knjige v Ljubljani).

Nastopilo bo 12 letošnjih finalistov: Tanja Božić (Ljubljana), Ajda Bračič (Videm), Katarina Gomboc Čeh (Ljubljana), Veronika Gradišek (Kozje), Dunja Polonca Guček (Spodnji Log), Tonja Jelen(Loče), Jernej Kusterle (Jesenice), Vesna Liponik (Malečnik), Miha Marek (Ljubljana), Denis Škofič(Dolnja Bistrica), Katja Šušteršič (Ljubljana) in Lara Gea Vurnik Navinšek (Ljubljana).

Letošnji jubilejni turnir je zaradi razmer potekal 25. aprila 2020 virtualno na spletu, vitezinja po izboru žirije (v sestavi dr. Irena Novak Popov, dr. Marcello Potocco in Stanka Hrastelj) je postala Tanja Božić s pesmijo "Zemljevid", občinstvo pa je za vojo zmagovalno pesem izbralo "Noč naju glasno izgovarja" Jerneja Kusterleta. Tokrat bo na Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani turnir izveden še v drugo, tudi ta bo tekmovalen, kot se za turnir spodobi. Na njem bo spletno občinstvo izbralo svojega zmagovalca, najboljše tri pesmi oz. njihovi avtorji/avtorice prejmejo knjižne nagrade. Glasovanje bo potekalo od 25. maja 2020 na FB strani Založbe Pivec.

Povezava do video posnetkov finalnih pesmi: https://www.facebook.com/watch/ZalozbaPivecMaribor/2667907363471646/
Produkcija: Založba Pivec, Slovenski dnevi knjige
Dogodek na FB