Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 1.12.2021 | 14.00
  • Vodnikova domačija Šiška

VII. decembrski sejem ilustracijeV živo in na spletu od 1. do 28. decembra 2021

​​December sedmo leto zapored prinaša tudi Decembrski sejem ilustracije in z njim možnosti za ogled in nakup ilustracij 29 najvidnejših domačih ustvarjalcev, od častitljivih starost do sijajnih mladih. Na sejmu najdemo tako originale kot podpisane printe, omejenih in neomejenih serij, v okvirjih in brez.
Letos sejem, ki bo odprt med 1. in 28. decembrom, prvič poteka tako v živo, v Galeriji Vodnikove domačije, kot na spletu (sejemilustracije.si), ponuja pa tudi tudi izbor ilustriranih knjig domačih avtoric in avtorjev.

Otvoritev sejma na spletu bo potekala 1. decembra ob 10.00, v Galeriji Vodnikove domačije Šiška pa nekaj ur kasneje, ob 17.00.

Sodelujoče avtorice in avtorji:
Marta Bartolj, Andrea Bojkovska, Zvonko Čoh, Trina Čuček Meršol, Tina Dobrajc, Marjanca Jemec Božič, Nuša Jurjevič, Zala Kalan, Maja Kastelic, Samira Kentrić, Ema Kobal, Anka Kočevar, Polona Lovšin, Ana Maraž, Eva Mlinar, Andreja Peklar, Maja Poljanc, Tereza Prepadnik, Bojana Ristevski Mlaker, Blaž Rosa, Luka Seme, Alenka Sottler, Hana Stupica, Marlenka Stupica, Igor Šinkovec, Peter Škerl, Tina Volarič, Meta Wraber in Ana Zavadlav.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Dogodek na FB