Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 15.7.2020 | 19.30
  • Vodnikova domačija Šiška

Veronika Simoniti: Ivana pred morjemPogovor s kresnikovo nagrajenko 2020

Veronika Simoniti velja za enega najbolj artikuliranih, eruditskih in vznemirljivih avtorskih glasov sodobne slovenske književnosti. Doslej je objavila tri kratkoprozne zbirke: Zasukane štorije (2005, nominacija za nagrado fabula), Hudičev jezik (2011) in Fugato (2019), ter romana Kameno seme (2014), ki se je uvrstil med finaliste nagrade kresnik za najboljši slovenski roman, in Ivana pred morjem (2019), ki je kresnika pred nedavnim tudi prejel.

"Avtorica Veronika Simoniti ni samo pred nagrado za najboljši roman iz leta 2019, po novem ima kresnika - ker je Ivana pred morjem čudovit tuskulum," je v utemeljitvi zapisala žirija.
 
Z aktualno kresnikovo nagrajenko, četrto pisateljico, ki je v tridesetletni zgodovini podeljevanja prejela kresnika, se bomo pogovarjali o krajših in daljših, resničnih in fiktivnih, pa tudi o individualnih, družinskih, generacijskih in kolektivnih zgodbah. Pogovor bo vodila Tanja Petrič, literarna kritičarka, prevajalka in urednica.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška in Delo
Dogodek na FB
Pogovor bo potekal V ŽIVO, na vrtu domačije, v primeru dežja pa v dvorani.
Dobimo se na varni distanci. Zaradi omejenega števila sedežev vas prosimo, da si zagotovite sedež z nakupom brezplačne vstopnice. Vstopnice bodo naprodaj od četrtka, 9. julija, dalje do zapolnitve mest na Vodnikovi domačiji v odpiralnem času domačije (poletni urnik: TOR–PET, 10h-18h) ali preko spleta.
 
Spremljali nas boste lahko tudi od doma. PRENOS v živo bo potekal na FB profilu Delo ter na spletni strani Dela.