Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 22.8.2020 | 18.30
  • Društvo slovenskih pisateljev

Svetovni dan poezije LJ '20 | Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in Centrom za poezijo Tomaža ŠalamunaMaratonsko branje poezije

Svetovni dan poezije 2020 v Ljubljani bo!!!

Malo pozneje kot ponavadi, ampak pomembno je, da smo se odločili, da dogodka ne bomo odpovedali ali ga prestavili na širni svetovni splet, izvedli ga bomo v živo. Tako se spodobi, tako je prav in tako je najslajše.

Ker bo letošnje branje poezije izvedeno poleti, smo našo monstruozno prireditev skrajšali za polovico, ker se bojimo, da takrat, ob koncu avgusta, ne bo ravno mrgolelo pesnic in pesnikov v našem glavnem mestu. Ali pač?

Vabimo vse, ki ste se že prijavile in prijavili za nesojeno marčevsko branje, da preverite urnik letošnjega Svetovnega dneva poezije in se ponovno prijavite.

Vsak-a bo imel-a 5 minut časa za branje svojih pesmi. Za vsak slučaj si vzemite kakšno pesem več, bodite tudi pripravljeni, da boste brali malo manj, če bo na določeni lokaciji veliko povpraševanje po nastopanju :)

Branje bo potekalo na odprtem, v primeru slabega vremena (dež, cunami, padajoče prekle ali žled) bo branje v notranjosti prizorišč tega malce norega dogodka.

Prijavite se na ta elektronski naslov: dkoban@gmail.com, sporočilo naslovite: Prijava na branje

Časovnica Svetovnega dneva poezije 2020:

12.00 – 15.00 / Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65

15.15 – 18.15 / Channel Zero in Jalla Jalla, AKC Metelkova mesto

18.30 – 21.30 / Društvo slovenskih pisateljev v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature
in Centrom za poezijo Tomaža Šalamuna, vrt DSPja, Tomšičeva ulica 12

21.45 – 00.45 / ŠKUC, Stari trg 21
Prosimo, da upoštevate predpise NIJZja glede ravnanja o zajezitvi koronavirusa. Glejte na medsebojno razdaljo, v notranjih prostorih nosite zaščitno masko in dezinficirajte si ročice.
Če bodo veljale sedanje restrikcije pomeni, da bo lahko zunaj, v ograjenem prostoru 50 obiskovalk in obiskovalcev, ki se bodo morali vpisati na seznam.
O vsaki spremembi glede zbiranja in prireditev, vas bomo sproti obveščali.