Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 9.9.2020 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Svet v mestu: Pooyesh Azizeddin, Shiva Nazarahari in Sara AfzaliLiterarni pogovor

Iranska novinarka in pisateljica Shiva Nazarahari in pesnik Pooyesh Azizeddin sta v Sloveniji našla zatočišče. Že tretje leto bivata v Ljubljani v hiši azila pod okriljem mednarodne organizacije ICORN, Slovenskega centra PEN in Mestne občine Ljubljana. Dogodku se bo pridružila tudi pesnica, publicistka in vizualna umetnica Sara Afzali, moderiral pa ga bo literarni kritik in prevajalec Igor Divjak. Dogodek bo potekal v angleščini.
Produkcija: Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Serija Svet v mestu nastaja v Ljubljani, Unescovem mestu literature in v sodelovanju z naslednjimi organizacijami: ICORN (International Cities of Refuge Network), Slovenski center PEN, Vrabec anarhist.
Dogodek na FB
Serija dogodkov Svet v mestu odpira prostor za spoznavanje in redno predstavljanje tujih avtorjev, imigrantov, ki živijo in ustvarjajo v Ljubljani. Pobuda po eni strani ponuja vpogled v nam manj poznane litearne svetove, spoznavanje vlog, ki jih avtorji in literatura imajo v različnih okolijih ter, ključno, vzpostavljanje dialoga med domačimi avtorji ter publiko in tujimi avtorji, ki so se kot migranti znašli v Ljubljani. Dogodki bodo vsakokrat kombinacija kratkih pogovorov ali predavanj, branj in glasbe.