Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 18.1.2024 | 19.00
  • Cankarjev dom

Sivo na sivem: dr. Robert Pfaller in dr. Jela KrečičCikel predavanj

"Avstrijski teoretik dr. Robert Pfaller je pri nas znan po študiji fenomenov, kot so interpasivnost, vraževerje in vljudnost, ki delujejo ali učinkujejo kljub oziroma ob naši boljši vednosti. Tokrat bo (v drugem terminu ciklusa) na podlagi iztočnice 'sivega' tematiziral vprašanje dobrin in se posvetil strukturi želje. Dr. Jela Krečič se bo, tudi v navezavi na Pfallerjev opus, lotila TV-serije Ted Lasso, ki v sodobnem Hollywoodu – usmerjenem v produkcijo 'resničnih zgodb' kot zagotovil ozaveščenosti in razsvetljenosti –, ponudi strategije indirektnosti kot utopične paradigme oblikovanja skupnosti."
dr. Jela Krečič

Cikel predavanj je nastal na pobudo dr. Jele Krečič v okviru razstave naslovnic revije Problemi avtorja Alena Ožbolta z naslovom Srebrna okna. Razstava naslovnic je na ogled v Prvem preddverju CD.

Na odrih Linhartove dvorane in Kluba CD se bodo zvrstila predavanja dr. Alenke Zupančič, dr. Petra Klepca, dr. Jele Krečič, dr. Roberta Pfallerja, dr. Jureta Simonitija, dr. Slavoja Žižka, dr. Franka Rude in dr. Mladena Dolarja.

 
Produkcija: Cankarjev dom
Vstopnice: Brezplačne vstopnice
Kupi vstopnico