Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 23.5.2023 | 10.00
  • Filozofska fakulteta

Sejem akademske knjige Liber.ac 2023: Brez dlake na jeziku

Letošnji Sejem akademske knjige Liber.ac bo med 23. in 25. 5. potekal pod naslovom Brez dlake na jeziku. Letos bodo stojnice z akademskimi in strokovnimi knjigami in publikacijami med 23. in 25. 5. 2023 ozaljašale Foersterjev vrt, ki je svoje ime dobil po Antonu Foersterju, skladatelju prvega slovenskega opernega dela Gorenjski slavček. Ne samo slavci, tudi druge ptice, ki domujejo v majhnem parku s čudovitimi platanami, divjim kostanjem, starodavnim ginkom in bukvami, bodo peli hvalo knjigi. Osrednja rdeča nit sejma Liber.ac je letos s svojimi dejavnostmi vpeta v Leto jezikov, ki letos poteka na fakulteti. 

Liber.ac bo letos v duhu Leta jezikov jezikovno obarvan in brez dlake na jeziku. Po kapljicah boste denimo lahko spoznali različne indoevropske jezike, delo tolmača za slovenski znakovni jezik, kultne prevode in prevode antične filozofije, prevode poezije iz srednjevisoke nemščine, spregovorili o Chat GPT, prisluhnili koncertu sevdalink in nekaterih drugih pesmi Balkana ter romanski glasbi. Program vključuje tudi prekmurščino v zvoku, pisavi in zavesti Slovencev, slovanski večer, ki bo namenjen sobivanju človeka in živali, spletnemu portalu ljubezni in njegovemu jeziku, in še mnoge druge dogodke. Ob vsem pa bo najpomembnejša spremljevalka – knjiga. Knjiga, ki je lahko orožje, kot je zapisal Brecht, knjiga, ki je telo mišljenja, kot je zapisal Hegel, in knjiga, ki jo, če jo ljubimo, ne smemo posoditi, temveč imeti, kot je zapisal Nietzsche.

Vabljeni na klepet z akademsko knjigo, srečanja s pesniki in pisatelji ter bogato ponudbo jezikovnih in glasbenih dogodkov!

Več o sejmu in spremljevalni program
Produkcija: Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani v partnerstvu z Mestno občino Ljubljana
Vstopnice: Dogodek je brezplačen