Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 23.6.2020 | 20.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Pripovedovalski večer za odrasle: Duša, Valenčič, ZavršnikPripovedovanje resničnih zgodb

V tokratni posebni poletni ediciji Pripovedovalskih večerov za odrasle gostimo tri zanimive govorce, ki bodo pripovedovali resnične zgodbe. Vsem trem je skupno, da jim jezik dobro teče in da so polni zanimivih in presenetljivih zgodb.

Nastopili bodo:

GORAN ZAVRŠNIK, izkušen glasbeni improvizator, član legendarnega pripovedovalskega dvojca Vroča Župa, nekdanji improligaš in eden najpomembnejših akterjev kulturne scene v Kamniku. Goran na pripovedovalskih dogodkih večinoma “govori” preko svojega sinta, tokrat pa bo na odru spregovoril sam in ljubljanskemu občinstvu prvič predstavil zgodbo, ki jo je doslej slišalo le izbrano kamniško občinstvo … in ostalo brez besed.

ANA DUŠA, dramaturginja, pripovedovalka, besedilopiska in pedagoginja, vodja Pripovedovalske šole Pripovedovalskega Varieteja. Pravljice je prirejala in pisala za različne gledališke hiše kot za radio in televizijo. Tokrat nastopa z zgodbo, ki je kot iz pravljice, čeprav je čisto resnična.

ERIK VALENČIČ je neodvisni novinar, pisatelj in poročevalec. Bil je na mnogih svetovnih kriznih žariščih, posnel nekaj odmevnih dokumentarcev, objavil dve knjigi, ena pa je v nastajanju.
Na svojih novinarskih poteh je spoznal mnogo zanimivih likov in se znašel v raznoraznih situacijah, o katerih bo pripovedoval tudi ta večer.

Večer povezuje Katja Preša.

Pripovedovalski večer bo potekal na prostem, na vrtu Vodnikove domačije. Dežja ne bo, tako smo se dogovorili.
Vstopnice: 8 EUR
Vstopnice so naprodaj na Vodnikovi domačiji v odpiralnem času domačije (TOR-PET, 10h-18h) ali preko portala moje karte.
Dogodek na FB
Kupi vstopnico