Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pon, 7.12.2020 | 18.00
  • LUD Literatura

Prepišna Literatura: Brez bližnjicFestival bralne kulture med 7. in 11. decembrom

Pogosto, v zadnjem času pa sploh, se sprašujemo, kako poiskati smisel v času nesmisla. Zagotovo ne prek bližnjic, ampak s tehtnim premislekom in preudarno refleksijo, ki sta osnovi za esejistiko. Čeprav je v literarnem svetu pogosto odrinjena na rob, jo na Prepišni Literaturi postavljamo v samo središče.

Ko se piše brez bližnjic, resda ni prostora za senzacionalizem, populizem in posploševanje, a to pomeni tudi brez bližnjic za bralce. Kot založba, ki se že dolga leta posveča izdajanju tuje in domače esejistike, želimo odpreti čim več prostora za povezavo med bralcem in esejistom.

Na dogodkih, ki bodo potekali prek spleta, bomo spregovorili o esejistiki, med drugim z aktualnim Rožančevim nagrajencem, h kratkim predavanjem, tako imenovanim »nakratkim«, povabili različne profile esejistov, pokazali pa bomo tudi, kako lahko esej zaživi v pripovedovani obliki. Poleg literarnega bomo na prepih postavili tudi filmski esej. In vse to čisto brez bližnjic.

Vsi dogodki bodo dostopni na spletu, natančneje na Youtube kanalu LUD Literature
Produkcija: LUD Literatura
Festival Prepišna Literatura je del projekta Bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Dogodek na FB