Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pet, 13.1.2023 | 11.30
  • Filozofska fakulteta

Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdovPredstavitev knjige, predavanje, pogovor z avtorico in prevajalko

Predstavitev otroške knjige Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov z uvodnima predavanjema: Neznana Kočevska in njena kulturna dediščina (doc. dr. Anja Moric) in Kako prevajati otroško slikanico? (dr. Karin Almasy).

Predstavitev otroške knjige Polšji možic: zgodba iz kočevskih gozdov, avtorice dr. Anje Moric in prevajalke (v nemški jezik) dr. Karin Almasy, z uvodnima predavanjema o kulturni dediščini Kočevske in načinih prevajanja otroške literature. 

Kratek opis knjige: Zgodba o polšjem možicu, varuhu polhov, idejno sledi starim pripovedim, ki so bile pred drugo svetovno vojno in izselitvijo t. i. kočevskih Nemcev prisotne na območju Kočevske. Kočevarsko pripovedno izročilo je bilo s tem iztrgano pozabi, aktualizirano za današnji čas in obogateno s podobami iz avtoričinega domišljijskega sveta. Knjiga odstira pogled v skrivnostni svet kočevskih gozdov in njihovih prebivalcev. Zaradi svoje naravovarstvene naravnanosti, knjiga odpira določen premislek o poseganju človeka v naravo in pomenu sobivanja z drugimi živimi bitji.
Produkcija: Založnik: Zavod Putscherle, organizator dogodka Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete UL
Vstopnice: Dogodek je brezplačen