Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 23.4.2020 | 19.30
  • ZRC SAZU

Peter Klepec in Alenka Zupančič: Gospostvo danesSpletni pogovor o knjigah

Knjigarna Azil in Društvo za teoretsko psihoanalizo vljudno vabita na spletni pogovor Petra Klepca in Alenke Zupančič na temo »gospostvo danes«.

Gosta bosta razpravljala o temah, ki jih izpostavlja nedavno izšla knjiga Petra Klepca Matrice podrejanja: Kapitalizem in perverzija 2. Pogovarjala se bosta tako o novih načinih podrejanja in gospostva danes, o ekonomski krizi leta 2008, ki je utrla pot h krizi kot permanentnemu izrednemu stanju, o neoliberalizmu, o oblasti »ekonomije dolga«, o vsesplošni avtomatizaciji, financializaciji in algoritmizaciji, pa tudi o tem, kako je vse skupaj povezano s figuro konca v umetnosti, politiki in psihoanalizi, o kateri v svoji novi knjigi piše Alenka Zupančič. Zaradi sedanje pandemije covid-19 so vse navedene teme na novo odprte in aktualizirane.

Pogovor bo izveden s pomočjo videopovezave na spletni platformi zoom.us. Povezavo do prireditve bomo objavili na družbenih omrežjih v sredo, 22. aprila, dan pred pogovorom.

Knjiga Petra Klepca bo na dan prireditve na voljo po znižani ceni, naročite jo lahko preko spletnega naročanja knjigarne Azil.
Produkcija: Prireditev organizirata Društvo za teoretsko psihoanalizo in Knjigarna Azil ob podpori Javne agencije za knjigo RS
Dogodek na FB