Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 12.5.2021 | 20.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Palestina v besedah: pogovor z Ghado KarmiPogovor z avtorico

Vabimo na tretji pogovor v sklopu dogodkov Palestina v besedah s palestinsko pisateljico, zdravnico in komentatorko Ghado Karmi. Avtorica je bila rojena v Jeruzalemu, od koder je bila leta 1948 kot otrok s svojo družino prisiljena zbežati. Večino svojega življenja je preživela v Londonu, a vseskozi ostala povezana in zavezana prizadevanjem za dosego pravičnosti in svobodo Palestine.

V slovenščino je prevedeno njeno zadnje delo Vrnitev iz leta 2015, leta 2018 je pri nas v prevodu Vesne Česen, Mojce Dobnikar in Maje Lovrenov izšlo pri založbi Sophia. Ghada Karmi je poleg drugih knjig avtorica romanov Poročena z drugim (Married to another man, 2007) in Med iskanjem Fatime (In search of Fatima, 2002).

Pogovor, ki bo potekal v angleščini, bo vodila novinarka Kristina Božič.

Pogovor bo predvajan v živo na FB profilu Vodnikove domačije in prek Zooma.

KORAK DO KNJIGE:
V Najmanjši knjigarni v Šiški vas čaka nabor knjig Palestina v besedah, ki ga je kurirala Kristina Božič, med njimi tudi knjiga Vrnitev.
Knjige lahko v živo nakupujete od torka do petka od 10h do 18h, po predhodnjem naročilu (pia.prezelj@divjamisel.org) vam jih pošljemo tudi po pošti.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Serijo pogovorov Palestina v besedah pripravljamo v sodelovanju z Gibanjem za pravice Palestincev.
Dogodek na FB
Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.