Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 1.9.2020 | 18.00
  • ŠKUC

O'Živela knjiga: Začarani čajnik iz Čudežnega zaboja in Pravljično druženje z Andrejem Štularjem 3+Predstava, predstavitev in delavnica

Začarani čajnik iz Čudežnega zaboja, japonska pravljica, pripovedno gledališče gdč. Bazilika
3+, 30 min
Ideja, zasnova in izvedba: Katja Povše, likovna zasnova in izdelava: Meta Wraber, izdelava scene in lutk: Meta Wraber, Katja Povše, Žiga Lebar, zvok: Gregor Zemljič
Izvirna in čarobna pravljica v tehniki papirnatega lutkovnega gledališča. In tudi o tem, kako lahko, kadar drugemu jamo koplješ, sam vanjo padeš.

Pravljično druženje z Andrejem Štularjem, predstavitev stripovske slikanice Medved
Stripovska slikanica o srečanju deda z medvedom, ki s svojo zimzeleno sporočilnostjo in samosvojo likovno govorico nagovarja tako najmlajše kot tudi nekoliko starejše bralce.

Strip, ustvarjalna delavnica stripa, vodi Andrej Štular
Po predstavitvi Andrejeve stripovske slikanice, bomo skupaj ustvarjali strip. Spoznali bomo zakonitosti stripa, medija med likovno in literarno umetnostjo.

O'Živela knjiga je spremljevalni program festivala Živa književnost. Delčki O'Živele knjige so ulična čitalnica, ustvarjalne delavnice na temo knjige za otroke in odrasle, prodaja knjig po izjemno ugodnih cenah ter predstavitev knjig.
Produkcija: ŠKUC
Vstopnice: Dogodek je brezplačen