Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Pet, 7.6.2024 | 18.00
  • ŠKUC

O'živela knjiga / Zgodba na gumbe in pravljično druženjem z Miho HajemLiterarni dogodki za otroke in mladostnike

Zgodba na gumbe, lutkovna predstava v izvedbi gledališča Zapik
3+, 35 min
Zgodba na gumbe je lutkovna predstava, kjer ne bo manjkalo cirkuških točk, hoje po vrvi in požiranja ognja, glavni akterji pa so gumbi! Predstava in pravljica nastaja kar sproti, v družbi slikarja jo gledalci sooblikujejo: narišemo sonce, oblak, dečka in zmaja. Zanimiva zgodba se bo končala nekje na nebu, med soncem in oblakom.

Pravljično druženje z Miho Hajem, predstavitev knjige Luka iz bloka, pogovor bo vodil Matevž Rems
Miha Hančič (1986), ki se podpisuje kot miha ha, je avtor stripov in ilustrator. Diplomiral je na Pedagoški fakulteti z diplomsko nalogo o avtorskem stripu. Za Stripburger je za zbirko Ta ljudske v stripu priredil zgodbo Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš (2017). Z Ramom Cunto sta ustvarila stripovski album Tik je šel v gozd po drva (2022), nekoliko poseben strip, v katerem vrstni red branja ni pomemben, saj se na vsaki drugi strani dogodek zaplete in razplete, zato se lahko nadaljujejo kjerkoli v knjigi. Zadnja leta največ ustvarja v tandemu s pisateljico Mašo Ogrizek. Skupaj sta ustvarila svet Kokokrišne in njene tete Kokodajse v knjigah Kokodajsa v mestu (2018), Kokomesto (2021) in Luka iz bloka (2022). Veliko knjig z njegovimi ilustracijami je prejelo znak kakovosti Zlata hruška.

Stripovska delavnica, ustvarjalna delavnica, vodi Miha Ha
Z Mihom bomo spoznali glavne like iz stripa, prijatelje in sošolce Luka, Amirja, Lili in Oskarja. Na delavnici se jih bomo naučili narisati in z njimi v stripu ustvarili nove dogodivščine.

 
Produkcija: ŠKUC
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
O' živela knjiga je spremljevalni program Žive književnosti. Ta je namenjen otrokom in mladim, njihovemu spoznavanju s knjigami in spodbujanju ustvarjalnosti. Lahko si bodo ogledali gledališke in lutkovne predstave, na pravljičnih druženjih vstopili v svet novih slikanic, se udeležili številnih ustvarjalnih delavnic in vodenega ogleda umetniškega ateljeja.