Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 11.6.2022 | 10.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Otroški knjižni festival 2022Knjižna zabava za otroke ob koncu šolskega leta

Enodnevni Otroški knjižni festival je knjižna zabava za otroke ob koncu šolskega leta, ko številni založniki po ugodnih cenah ponujajo najboljše knjige za dolge poletne dni, vrt domačije pa kar vrvi od pestrega knjižnega dogajanja. Pripovedovanja, predstave, srečanje s pisatelji, ilustratorji in na koncu koncert.

PROGRAM
Sobota, 11. junij 2022 (10.00 – 19.00)

10.00 – 19.00 Sejem otroških knjig
Založniki ponujano knjige za dolge poletne dni.

10.00 Bobek in barčica / 30 min, 3+
Deček Bobek sanjari, da je kapitan. Ko najde pravi čoln pogumno sede vanj, a takoj ko zapluje, so tu že miška, žabica, za njo zajček, lisica in medved. Jih ni za čolniček malo preveč?
Pripoveduje: Anja Štefan, harmonika: Marko Hatlak.

11.00 Vroča župa / 40 min, 5+
Pravljični duet Vroča župa, ki ga sestavljata pripovedovalec Rok Kosec in glasbenik Goran Završnik je ustvaril nekaj legendarnih interpretacij ljudskih pravljic. Tokrat bosta prepevala in pripovedovala nekaj pripovedovalskih uspešnic in nekaj novih, še ne slišanih zgodb.

12.00 Ugankarsko literarni kviz za vso družino / 40 min, 6+
Na tradicionalnem ugankarsko literarnem kvizu se bosta zopet pomerili ekipa otrok in ekipa odraslih. Kdo bo uganil več pravilnih odgovorov, požel večno slavo in se odpravil domov z lepimi nagradami? Kviz vodi improvizator in pripovedovalec Boštjan Napotnik – Napo.

14.30-16.00 Delavnica izdelovanja miniaturnih svetov / 90 min, 8+
Otroci bodo pod mentorstvom ilustratorke Teje Milavec, ustvarjali majhne čudežne svetove: podvodni svet, vesolje, pragozd.
*Delavnica poteka v sklopu razstave v Galeriji Vodnikove domačije Mali svetovi, velike zgodbe - diorama kot izziv v znanstveni ilustraciji.
Obvezne prijave na: prijava@divjamisel.org

16.00 Ana in Froga / 35 min, 5+
Punčki Ani in žabi Frogi delajo družbo pes Bubu, mačkon Rene ter deževnik Krištof. Dogajajo se jim same hecne stvari, včasih pa se tudi malo sporečejo, zaradi česar je kupček zmešnjav le še bolj zabaven. Zgodbe ob pomoči lutk in kock pripovedujeta igralca Mia Skrbinac in Voranc Boh.

16.30-19.00 Zavrti tigra! / 7 min, 6+
V lutkovni predstavi za enega gledalca ladijska strežnica gdč. Bazilika, gledalca povabi, naj pokuka v zapuščen čezoceanski parnik. Tam zagleda vdovo Lejdi Leni, raziskovalca Riharda B. in dekle Beti. Na parniku pa se potika še slepi potnik.

17:00 Pižamova bradna značka z Boštjanom Gorencem Pižamo / 45 min, 6+
Pižama v Cicibanovi Bradni znački čez leto predstavlja knjige, ki so mu všeč, zdaj pa prosi vas, otroke, otrokinje ter odrasle, da s seboj prinesete knjige, ki so najbolj všeč vam.
Na zabavnem druženju polnem zgodb se bo pridružil tudi ilustrator Igor Šinkovec, s katerim pripravljata prav posebno presenečnje.

18:00 Koncert za vso družino: Otroški pevski zbor RTVSLO
Eden najstarejših pevskih zborov pri nas deluje že 65 let. Otroci, ki pojejo v zboru so stari od 7 do 13 let in če jih boste vprašali, kaj jim je pri zboru najbolj všeč, vam bodo povedali, da najraje nastopajo. Zapeli bodo izbor pesmi, ki so jih napisali Anja Štefan, Neža Maurer, Kajetan Kovič in drugi, uglasbil pa jih je skladatelj Tomaž Habe. Manjkale pa ne bodo niti brezčasne pesmi, ki so nastale za filmske adaptacije klasičnih mladinskih literarnih del od Bratovščine Sinjega galeba do Kekca. Zbor vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Klavirska spremljava Klemen Golner.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška in Divja misel
Vstopnice: Vsi dogodki so brezplačni
Dogodek na FB
Otroški knjižni festival poteka v okviru Dnevov četrtne skupnosti Šiška.
Sofinancira ga MOL – Oddelek za kulturo in je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.