Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 12.6.2021 | 09.30
  • Vodnikova domačija Šiška

Otroški knjižni festivalKnjižni sejem in literarni dogodki

Otroški knjižni festival je na Vodnikovi domačiji Šiška postal stalnica. Pred začetkom poletnih počitnic za otroke vsako leto pripravimo celodnevno rajanje s knjigami. Založniki po ugodnih cenah ponujajo kakovostno literaturo za otroke (tako za najmlajše kot tudi malce starejše, pa tiste, ki počasi že vstopajo v puberteto), sejem pa spremlja razgiban spremljevalni knjižni program, s katerim želimo otrokom in odraslim branje približati prek predstav, ki temeljijo na knjižnih predlogah, kvizov, pogovorov in obiskov priljubljenih avtorjev in avtoric, vsako leto pa festival zaključimo tudi s koncertom. Doslej so nas med drugim obiskali Andrej Rozman Roza, Desa Muck, Anja Štefan, Boštjan Gorenc - Pižama, Ančka Gošnik Godec, Marjanca Jemec Božič in Neca Falk.

Festival bo letos na sporedu že sedmič, poleg številnih založnikov pa se nam bodo pridružili Peter Svetina, Elena Volpi, Blaž Šef, Anja Herlah, Boštjan Napotnik - Napo, Janez Dovč in mnogi drugi (celo backi iz klavirja).
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška in partnerji
Vstopnice: Vsi dogodki so brezplačni
Festival sofinancira MOL-Oddelek za kulturo ter ČS Šiška in je del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.
Partnerji: založniki, Zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev Druga godba, Ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, Društvo za izvajanje filmske vzgoje Slon.