Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 25.10.2020 | 11.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Nedelce: Ta ljudske v stripu 5+Spletni vodeni ogled razstave in pripovedovalski nastop

Razstava Ta ljudske v stripu in ena Schmidtova v Galeriji Vodnikove domačije vabi v pisani in kratkočasni svet ljudskih pravljic in basni v stripu, s katerimi revija Stripburger v obliki ličnih malih knjižic razveseljuje predvsem najmlajše. Odkrivali bomo zgodbe iz bogate zakladnice slovenskega ljudskega slovstva ter se pobližje spoznali s svetom stripa in različnimi avtorskimi pristopi pri stripovskem ustvarjanju.

Sodelujoče umetnike in njihovo delo bo predstavila kuratorica razstave Katerina Mirović, pripovedovalec Rok Kušlan pa nam bo povedal ljudski pravljici, ki sta navdihnila strip Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš Mihe Hančiča in Muren muzikant ali kako so mravlje vzljubile umetnost Maje Kastelic.
 
V okviru Festivala Tinta.
 
Pridružite se nam v nedeljo ob 11h tukaj: https://vimeo.com/divjamisel.
Produkcija: Stripburger Comix/Forum Ljubljana in Vodnikova domačija Šiška
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
V okviru Festivala Tinta.
Dogodek na FB
Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše vsebine na najrazličnejše načine postavljamo na oder, da bi ob njih razmišljali, se zabavali, se ob njih pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih.
Nedeljski otroški program sofinancirata Mol - Oddelek za kulturo in Javna agencija za knjigo RS.