Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 10.10.2021 | 11.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Nedelce: Sardina v vesolju

Sardina je mlada vesoljska gusarka, ki na krovu Noordunge pluje v družbi svojega strica in tropa sirot, skupaj pa se borijo proti z redom obsedenemu predsedniku vesolja, Supermišici in njegovemu zlobnemu znanstveniku, Dr. Gricu.

Sardinine pustolovščine so v Franciji zbrane že v dvanajstih knjigah kratkih stripov, Izar Lunaček pa je pri Zavodu Stripolis pravkar poskrbel za prevod in izid prve. Knjigo sta podpisala Emmanuel Guibert (sicer znan kot pisec Ariola) in Joann Sfar (eden od piscev Graščine, sicer pa ata Malega vampirja), ob splavljenju slovenske izdaje pa bo na nedeljskem zaključku festivala stripa Tinta par poglavij prebrala igralca Ajda Smrekar in Grega Zorc.

 
Produkcija: Festival Tinta in Zavod Stripolis
Dogodek na FB
Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše vsebine na najrazličnejše načine postavljamo na oder, da bi ob njih razmišljali, se zabavali, se o njih pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih. Naše nedeljske otroške knjige lahko odnesete tudi s sabo domov. Na prodajni knjižni polici predstavljamo predloge za dopolnitev domače knjižnice.