Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 13.11.2022 | 11.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Nedelce: Pižama - kapitan za en dan 7+

Pisatelj, prevajalec in komik Boštjan Gorenc Pižama, je velik ljubitelj knjižne zbirke Sinji galeb, ki je ime dobila po romanu Bratovščina Sinjega galeba in letos praznuje 70 let. Iz treh izbranih romanov bo prebral nekaj razburljivih odlomkov. Pridružila se mu bo tudi ilustratorka Eva Mlinar, ki je ilustrirala naslovnico romana, ki je obema najbolj všeč. Uganete, za kateri roman gre? Pižama vabi otroke in odrasle, naj na Nedelce, od doma ali iz knjižnice, prinesejo svojo najljubšo knjigo iz zbirke Sinji galeb. Tako bo druženje s knjigami še bolj zanimivo.

Brezplačne vstopnice rezervirate na: prijava@divjamisel.org. Dosegljive so tudi na domačiji ali na poratlu mojekarte.si.

 
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek poteka v sklopu 70. obletnice knjižne zbirke Sinji galeb.
Dogodek na FB
Kupi vstopnico
Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše zgodbe na najrazličnejše načine postavljamo na oder, se ob njih zabavamo in se o njih pogovarjamo.
Nedeljski otroški program sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in je del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.