Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 14.11.2021 | 11.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Nedelce: Calvin in Hobbes 6+Ameriški literarni mojstri

Slovenska deca dogodivščine šestletnega Calvina in njegovega plišastega tigra obožuje že, odkar je Didakta pred dobrim desetimi leti poskrbela za slovenski prevod. A le malokdo ve, da strip v ameriške časopise sprva treščil že sredi osemdesetih kot dolgo pričakovana sveža sapica, ki je prepihala postano počivališče Garfielda, Snoopyja, Hogarja in ostalih. Calvina in Hobbesa so tedaj vsak dan brali stari in mladi, strokovnjaki pa so  tekmovali, kdo mu bo podelil več nagrad. Pri vsem tem se njegov avtor nikoli ni pojavljal v javnosti, kadar pa je podal kako izjavo, pa je šokiral z obsodbami propada časopisnega stripa v okvirih vse manjšega formata in odklanjanjem molže svojih likov kot junakov risank in plišastih igrač.

O vsem tem in seveda tudi o Calvinovi porednosti ter Hobbesovem značaju se bomo z menili z Izarjem Lunačkom, ki bo najboljše epizode tega bisera stripovske zgodovine tudi pripovedoval.  

Pogovor bomo v živo prenašali tudi prek FB strani domačije

Obvezne prijave na delavnico na prijava@divjamisel.org.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Dogodek je del serije Ameriški literarni mojstri, ki poteka na Vodnikovi domačiji Šiška in jo podpira Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.
Dogodek na FB
Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše vsebine na najrazličnejše načine postavljamo na oder, da bi ob njih razmišljali, se zabavali, se o njih pogovarjali in nekatere potem še dolgo nosili v mislih. Naše nedeljske otroške knjige lahko odnesete tudi s sabo domov. Na prodajni knjižni polici predstavljamo predloge za dopolnitev domače knjižnice.