Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Ned, 3.4.2022 | 11.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Nedelce (Bobri na domačiji): Po sledeh velikanov 6+

Nekoč, pred davnimi časi, po izumrtju dinozavrov, so na Zemlji živele, korakale in plavale velikanske živali. Spoznali jih bomo čisto od blizu, saj bodo pred nami oživele na velikem platnu. V njihovo družbo nas bo popeljal majhen kužek, ki ga skupaj s temi starodavnimi bitji najdemo v knjigi Po sledeh velikanov.

Devetnajst nenavadnih živali je natančno ilustrirala ilustratorka Maša P. Žmitek, ki se nam bo pridružila po pripovedovanju in otrokom pokazala, kako so nastajale ilustracije. Od preučevanja okostij v različnih svetovnih muzejih pa do končne podobe v knjigi.

Pripoveduje: Katja Preša, animacija ilustracij: Andreja Goetz, ilustracije: Maša P. Žmitek.

Brezplačne vstopnice so bile razdeljene v okviru festivala Bobri. Morebitne preostale vstopnice bodo na domačiji na voljo še na dan dogodka, pol ure pred začetkom.

Rezervacije sprejemamo na: prijava@divjamisel.org.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška in Festival Bobri
Vstopnice: Brezplačne vstopnice
Nedelce so nedeljski dopoldnevi na Vodnikovi domačiji, ko lahko čas teče malo bolj počasi in ga preživljamo v družbi dobrih knjig. Najboljše zgodbe na najrazličnejše načine postavljamo na oder, se o njih pogovarjamo in zabavamo.

Nedeljski otroški program sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in je del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.