Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 6.5.2023 | 09.00
  • Gospodarsko razstavišče

Na meji nevidnegaKonvencija fantazije, znanstvene fantastike in sorodnih žanrov

V soboto, 6. maja 2023, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal festival Na meji nevidnega, največja slovenska konvencija fantazije, znanstvene fantastike in sorodnih žanrov. Organizatorji so pripravili bogat program s predavanji, pogovori, podcasti in delavnicami.

Ob 13.15 bo na Glavnem odru potekal pogovor Prevajanje kultne trilogije Gospodar prstanov, ki ga bo vodil Aljoša Harlamov. Pogovarjal se bo s prevajalcem Sergejem Hvalo – Snetijem, ki trenutno prevaja zadnjo knjigo Gospodarja prstanov, urednico za fantazijski žanr pri Mladinski knjigi, dr. Darjo Marinšek, ter tolkienologom Marcelom Büllesom. Bratovščina prstana, prva knjige trilogije Gospodar prstanov, izide oktobra 2023. Pogovor se bo sukal okoli zank in zagat prevajanja žanra, ki so ga oboževalci večinoma že prebrali v izvirniku in ki je bilo že večkrat prevedeno.

Ob 15.00 bo potekal pogovor Klub fantastičnih – Veščec, svetovni fantazijski fenomen v Kavarni na robu vesolja. Fantazijski svet serije Veščec obsega vrsto romanov in zbirk kratkih zgodb. Od leta 1992, ko je izšla prva zbirka kratkih zgodb, je Veščec prerasel v svetovni fantazijski fenomen. V slovenščini sta izšla dva romana − Zadnja želja in Meč usode, tik pred dogodkom pa bo izšel še tretji, Vilinska kri.

Na konvenciji si bo mogoče ogledati in kupiti igre, knjige in stripe ter spoznati domače in tuje ustvarjalce.

Program.
Vstopnice: 6 / 12 EUR *
Vstopnice se kupijo na dan dogodka na vhodu v dvorane
Dogodek na FB
*Vstopnina: 12€
Otroci 7-12 let: 6€