Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 16.6.2022 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Mlado pero 2022: pogovor z avtorji (drugič)Spletni pogovor o literaturi

V rubriki Mlado pero, ki jo pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature že drugo leto pripravlja v sodelovanju s časopisno hišo Delo, vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki.

V rubriki so se v preteklih mesecih predstavili prozaistka in pesnica Hana Bujanović Kokot, literarni kritik in prevajalec Sašo Puljarević, pesnica, prozaistka in dramatičarka Nika Šoštarič, literarna, gledališka in filmska kritičarka Neža Dvorščak, pesnica Neva Lučka Zver, urednica in kritičarka Maja Kovač ter prozaistka Julija Lukovnjak in literarna kritičarka Lara Lovrič.

Z mladimi avtorji se bomo v četrtek, 16. junija, ob 19:00 srečali na drugem letošnjem (spletnem) pogovoru, ki ga bo usmerjal urednik Andrej Hočevar. Govorili bomo o njihovem delu in pisateljskih začetkih, slovenski mladi literaturi, sistemskih prednostih in preprekah, pa o delu z uredniki, sodelovanju s kritiki in še marsičem.

Pogovor bo potekal v živo prek Zooma
Produkcija: Delo, Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature, Vodnikova domačija Šiška
Dogodek na FB