Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 15.5.2021 | 15.00
  • Knjigarna Beletrina

Mlada Fabula: Zgodbe Ljubljane 10+Literarno-slikarska delavnica

Vodena literarno-slikarska delavnica po Ljubljani se bo osredotočala na delo našega prvega festivalskega gosta Vladimirja Sorokina, katerega roman se odvija v futuristični Rusiji. Otroci bodo na delavnici lahko sodelovali pri razmišljanju, kako bo/bi Ljubljana izgledala čez čas, obenem pa bodo pod mentorstvom slikarke Nike Rupnik svoje ideje tudi narisali.

Zbrali se bomo pred knjigarno Beletrina in se odpravili skozi staro mestno jedro, po hribu do Ljubljanskega gradu. Na poti si bomo ogledovali mestno arhitekturo ter se ustavili ob privlačnih stavbah in drugih mestnih objektih, ter z grajske razgledne točke pogledali, kako izgleda mesto iz ptičje perspektive. Pogovarjali se bomo o zgradbah - njihovih oblikah, namembnosti in materialih. Razmišljali bomo o zgradbah prihodnosti in si zamislili sodobno futuristično mesto. Ideje bomo najprej prenesli na papir, ustvarili bomo risbo s flomastri, barvicami in voščenkami. Nato pa jih bomo poustvarili še v skupinski maketi.

Mentorici: umetnostna zgodovinarka Tina Bizjak in akademska slikarka Nika Rupnik

Kontakt (prijave se zbirajo do 13. 5. 2021): tina.tbizjak@gmail.com
 
Produkcija: Festival Fabula
Vstopnice: Delavnica je brezplačna.
V sklopu programa Mlada Fabula festival pozornost namenja tudi najmlajšim bralcem in jih nagovarja k vstopu v svet literature. Na interaktivnih dogodkih bodo mladi bralci in bralke ob korakanju skozi svojo domišljijo spoznavali literarno zgodovino Ljubljane, njene zgodbe in si zamišljali mesto v prihodnosti, zaključek letošnjega programa pa doživeli na pripovedovalski matineji in ustvarjalni delavnici v Vodnikovi domačiji.