Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 24.11.2020 | 10.00
  • Založba Goga

Literatura v postprodukcijiBrezplačno izobraževanje | Prijave do 22. novembra

Kako zanimivo, živahno in vznemirljivo organizirati, promovirati in moderirati literarne pogovore? Založba Goga in Mestna knjižnica Kranj vabita na strokovno izobraževanje in usposabljanje Literatura v postprodukciji.  

Strokovno usposabljanje bo potekalo v obliki interaktivnih spletnih delavnic z zaključnim spletnim dogodkom. Namenjeno je knjižničarjem in vsem, ki jih zanima dejavno predstavljanje in promocija vrhunske literature. Izvajalci izobraževanja so uveljavljeni slovenski strokovnjaki s področja literature in uprizoritvenih umetnosti.

Uvodno predavanje in teoretični del bo izvedel Andrej Blatnik, urednik Cankarjeve založbe, pisatelj in izredni profesor na Filozofski fakulteti UL.

Praktični del (organizacija in izvedba pogovornega dogodka) bo vodila Carmen L. Oven, pisateljica, izkušena voditeljica dogodkov in izvajalka delavnic javnega nastopanja.

Zaključni dogodek bo potekal v obliki moderiranega pogovora udeležencev z avtorico v fokusu Agato Tomažič o njeni zbirki kratkih zgodb Nož v ustih.
 
Prijave na brezplačno izobraževanje sprejemamo do 22.11. na jedrt@goga.si.
Produkcija: Založba Goga in Mestna knjižnica Kranj
Vstopnice: Dogodek je brezplačen