Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 21.4.2020 | 20.00
  • Slovanska knjižnica

Literatura v mestu: Veronika Simoniti in Andrej BlatnikSpletni pogovor

V spletnem pogovoru se nam bosta pridružila Veronika Simoniti, pisateljica in prevajalka iz italijanskega ter francoskega jezika, in dr. Andrej Blatnik, urednik, pisatelj in izredni profesor knjigarstva na Filozofski fakulteti UL.

Beseda bo tekla o avtoričinem drugem romanu Ivana pred morjem (2019), v katerem se intimne zgodbe treh generacij ene družine prepletajo z zgodbami iz naše skupne polpretekle zgodovine. Med drugim nas bo zanimalo, kakšno vlogo ima mesto Ljubljana v romanu, ki se večinoma dogaja na Primorskem, pa tudi v Parizu, na Gorenjskem in še kje.

Spletnemu pogovoru, ki ga bo vodila Erika Marolt, se lahko pridružite tukaj. V kolikor na vaši napravi še nimate nameščene aplikacije zoom, je brezplačno dostopna na spletnem naslovu zoom.us.

Literatura v mestu je cikel treh pogovornih večerov z literarno - domoznansko tematiko. Na večerih, kjer si teorija in praksa podajata roko, z različnimi avtorji, ki žive in ustvarjajo v Ljubljani, ter s poznavalci literature spregovorimo o slovenski sodobni književnosti. 
Produkcija: MKL - Slovanska knjižnica
Dogodek na FB