Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 14.3.2024 | 19.00
  • AKC Metelkova mesto

Kviropisje IV. Literarni večer

Kviropisje se poslavlja od zime! Lepo vabljene_i na četrto Kviropisje v četrtek, 14. marca, ob 19. uri. Spet so odprte prijave za branje, zato se ne obotavljajte, če bi svoje pisarije rade_i prebrale_i na odru pišite na: kulturnicenterq@gmail.com. Odprti smo za vse literarne zvrsti kvir oziroma LGBTQ+ izraza: poezija, proza, dramatika, scenaristika, glasbena besedila, esejistika, dnevništvo itd.

Tokrat bo večer razdeljen na tri krajše sklope, po vsakem bo zagotovljenih nekaj minut za pavzo in nabavo predstavljenih knjig. Na voljo bodo:
- Am Rande des Ihrsinns (nemški prevod romana Norhavs na vrhu hriba), ki ga bo Suzana Tratnik predstavljala s prevajalcem Alexandrom Hannesom Rathom
- Jabk (Vesna Liponik)
- Dvoliki (Jedrt Maležič)

Poleg teh treh nastopajočih pa nas bodo s svojimi deli ogrevale_i še:
- Tomislav Vrečar
- Nataša Sukič
- Ana Vida Resnik
Produkcija: Klub Tiffany
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
Kviropisje pripravljajo:
Vodja organizacijske ekipe: Pino Pograjc.
Organizacijska ekipa: Veronika Dintinjana, Jana Zorko, Jernej Škof, Miha Satler, Miha Bizjak.

Dogodek je del projekta Mladi in prihodnost LGBT+ skupnosti, ki se izvaja v okviru programa Erasmus+, sofinanciranega s strani Evropske unije.

Program Kulturnega centra Q poleg lastnega vložka podpirajo Urad za mladino in Oddelek za socialno varstvo Mestne občine Ljubljana, Urad Republike Slovenije za mladino in JAK.