Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Tor, 5.4.2022 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Kako je Evropa podrazvila AfrikoSerija pogovorov in predavanj o afriški literaturi

Predstavitev in pogovor o knjigi Kako je Evropa podrazvila Afriko (Založba /*cf., 2021; prevod: Aleksandra Rekar; spremna beseda: Nikolai Jeffs), gvajanskega postkolonialnega misleca Walterja Rodneya.

O knjigi, ki si je že ob prvi izdaji pridobila status sodobne klasike in temeljne literature na področju afriških in (post)kolonialnih študij, se bo Aleksandra Gačić pogovarjala z Goranom Vraneševičem, docentom filozofije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

V knjigi Walter Rodney združi obe plati svojega delovanja. Zgodovinsko raziskavo, podkrepljeno s strokovnimi in znanstvenimi viri ter privlačen, razumljiv način upovedovanja. Ta je namenjen vsem, ki si želijo razumeti vpetost Afrike v svetovni kapitalski sistem od zgodnje moderne naprej. 

Dogodek bo potekal v živo v dvorani domačije in v neposrednem FB prenosu domačije.
Produkcija: Založba /*cf in Vodnikova domačija Šiška
Vstopnice: Dogodek je brezplačen
Dogodek na FB
KORAK DO KNJIGE:
V Najmanjši knjigarni v Šiški najdete nabor knjig, ki jih predstavljamo na domačiji, med njimi tudi temeljno knjigo afriških študij Kako je Evropa podrazvila Afriko. Knjige lahko nakupujete od torka do petka, od 10h do 18h.

Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.