Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sob, 29.10.2022 | 21.00
  • Španski borci

Kaj misliš o ljubezni?Pogovor o knjigi in predstavi

Knjiga Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa velja za eno najbolj eruditskih del evropske teoretske in literarne tradicije na temo ljubezni. Iz nje izhaja tudi osnovni postulat predstave Priznati neznosno. Ljubim te., ki sloni na preprostem vprašanju »Kaj misliš o ljubezni?«.

V pogovoru bomo odprli vprašanje razlike med diskurzivnim in performativnim dojemanjem ljubezni, naslovili bomo Barthesovo tezo o »samotnosti« ljubezenskega diskurza, ki ga danes nihče več ne podpira, preverili pa bomo tudi neznosnost javnega diskurza pred in po priznanju intimnega; kajti izreči »ljubim te« je priznanje, ki nosi večplastne posledice neznosnosti izrekanja neizrekljivega. 

Predstavi bo ob 21. uri v avli Španskih borcev sledil pogovor Kaj misliš o ljubezni?, v katerem bodo sodelovale koreografinja Rosana Hribar, dramaturginja Andreja Kopač in kreativna urednica Založbe /*cf. Magdalena Germek.

Fragmenti ljubezenskega diskurza bodo na dogodku naprodaj s popustom, ob nakupu knjige pa prejmete tudi darilo Založbe /*cf.
Produkcija: Založba *cf
Dogodek na FB