Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Sre, 8.7.2020 | 19.30
  • Vodnikova domačija Šiška

Ispeci pa reci: Maida Džinić Poljak in Faruk Šehić | Večer v spomin Bekimu SejranovićuPogovor

Zaključni večer druge sezone serije Ispeci pa reci bo posvečen nedavno umrlemu pisatelju, največjemu »postjugoslovanskemu nomadu«, Bekimu Sejranoviću. Gostili bomo Faruka Šehića, bosanskohercegovskega pisatelja, pesnika in kolumnista, Bekimovega prijatelja, ki je ta mesec gost pisateljske rezidence založbe Goga v Novem mestu, ki poteka pod okriljem EU projekta Reading Balkans. Na odru bosta skupaj z Maido Džinić Poljak brala odlomke iz Bekimovih knjig v izvirniku in slovenskih prevodih: Nikjer, od nikoder, Lepši konec, Sandale, Tvoj sin Huckleberry Finn in dnevniške zapiske Dnevnik nekega nomada.

Založniška hiša Buybook bo priskrbela knjige vseh dosedanjih gostov serije: Faruka Šehića, Ahmeda Burića, Dragana Bursaća ter pisateljev, s katerimi se bomo, upamo, v živo družili jeseni: Darka Cvijetića, Senke Marić, Alena Meškovića in drugih. Na tokratnem dogodku bomo imeli skratka priložnost kupiti knjige v izvirnikih in v slovenskem  prevodu.

Večer bomo zaključili z glasbo in manjšo pogostitvijo. Prisrčno vabljeni!

Pogovor bo potekal V ŽIVO, na vrtu domačije, v primeru dežja pa v galeriji.
Dobimo se na varni distanci. Zaradi omejenega števila sedežev vas prosimo, da si zagotovite sedež z nakupom vstopnice (2 EUR). Vstopnice so naprodaj na Vodnikovi domačiji v odpiralnem času domačije ali preko spleta.

 
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška
Vstopnice: 2 EUR
Pogovor bo potekal V ŽIVO, na vrtu domačije, v primeru dežja pa v galeriji. Dobimo se na varni distanci. Zaradi omejenega števila sedežev vas prosimo, da si zagotovite sedež z nakupom vstopnice (2 EUR). Vstopnice so naprodaj na Vodnikovi domačiji v odpiralnem času domačije ali preko spleta.
Dogodek na FB
Kupi vstopnico
O seriji:
Maida Džinić Poljak, nekdanja bosanska begunka, novinarka, glasbenica in dolgoletna svetovalka delavcem-migrantom in beguncem, na domačiji ob džezvi kave redno gosti literate, novinarje, glasbenike, humanitarce in druge zanimive goste s področja nekdanje YU.

Serijo dogodkov delno financira MOL - Oddelek za kulturo.