Tukaj živimo
literaturo.

Ljubljana je eno od 53 svetovnih Unescovih mest literature.

  • Dogodki | Čet, 1.7.2021 | 19.00
  • Vodnikova domačija Šiška

Ispeci pa reci / "Misliti Bosno": Đurđo Strsoglavec in Urška P. ČernePogovor s prevajalkama

Vabimo na pogovor na temo »misliti Bosno«, na katerem se bo Maida Džinić pogovarjala s prevajalkama Đurđo Strsoglavec, ki je zaslužna za nov prevod knjige nobelovca Iva Andrića Travniška kronika, in Urško P. Černe, ki je nedavno prevedla knjigo Saše Stanišića Čigav si.

Oba prevoda sta izšla v letošnjem letu pri založbi Mladinska knjiga. Pogovor bo po eni strani osvetljeval Andrićevo Bosno z začetka 19. stoletja ter današnjo Bosno, po drugi strani pa se bo posvetil Stanišićevi Bosni pred vojno leta 1992 ter njegovemu čutenju domovine v času begunstva v Nemčiji.

Na dogodku bo nastopil tudi novoustanovljeni ženski zbor Rosa, ki izvaja sevdalinke in tradicionalne ljubezenske pesmi z območja Bosne in Hercegovine.

Po pogovoru sledi koncert dueta, ki je potegnjen iz zasedbe Čompe: Škof in Stanić!

Enotna vstopnica za oba dogodka: vstopnica za koncert Škofa in Stanića (12 eur / 10 eur v predprodaji) velja kot enotna vstopnica za oba dogodka. Vstopnice lahko nakupite na domačiji v odpiralnem času ali prek spleta.
Produkcija: Vodnikova domačija Šiška in Mladinska knjiga
Vstopnice: 2 / 10 / 12 EUR
Literarne prireditve na domačiji sofinancira MOL-Oddelek za kulturo in so del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo RS.
Dogodek na FB
Kupi vstopnico
V primeru lepega vremena bo pogovor potekal na vrtu domačije, če bo vreme slabo pa v dvorani na podstrehi.

Pogovor bomo v živo prenašali tudi prek FB strani domačije.